biokonyha
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
ajnl
 
kzssgi oldalak

 

 facebook

iwiw

 

 

<

 

>

 

<

ltogat van itt

Sonks rpa:

 

Hozzvalk: 4 szl srgarpa, 4 szelet selyemsonka, 1 light joghurt, petrezselyem zld,

 

                      medvehagyma, snidling

 

 

A srgarpt tisztts utn egszben megproljuk. Ha van esetleg prolgp, hasznljuk azt. Amg a srgarpa elkszl, a joghurtba keverjnk egy kevs petrezselyem zldet, szrtott, vagy friss medvehagymt, snidlinget. A megprolt srgarpkat krbetekerjk egy-egy szelet selyemsonkval, hll tlba tesszk, majd lentjk a zldfszeres joghurttal. Tehetnk egy kevs reszelt sajtot a tetejre, de el is hagyhat. Stben pr perc alatt tmelegtjk.

Krettel, vagy kret nlkl egyarnt fogyaszthat.

 

kp a galriban 

 

 

Gabona puding:

 

Hozzvalk: 0.5 liter tiszttott, szrt vz, teljes kirls tnklydara, 2. ek. kakapor (nem

 

                     instant!), 4 ek. kles, folykony dest, 10 dkg vaj

 

 

A vizet feltesszk fni egy csipet sval. A kakaport pici vzzel, zls szerinti mennyisg folykony destszerrel csommentesre keverjk, majd a vzhez adjuk. Amint elkezdett fni a viznk, beletesszk a megmosott klest, valamint aprnknt  a tnklydart. Miutn levettk a tzrl az gy elkszlt pudingot, kicsit hlni hagyjuk, majd belekeverjk a 10 dkg. vajat.

Tetejt megszrhatjuk pattogtatott amarnttal, vagy kkuszreszelkkel.

 

kp a galriban

 

 

 

Lazlo Gogolac 2in1 pogcsja:

/Lautner mdra/

 

Hozzvalk: 40 dkg. tnkly fehr liszt, 40 dkg. teljes kirls tnklyliszt, 25 dkg. nvnyi

                      margarin, 1 pohr joghurt, 1 cs. leszt, 1dl. tej, 15 dkg. reszelt Anik sajt

 

                      (vagy brmilyen fstlt), zls szerint s, rlt bors, 50dkg. hjban ftt

 

                      burgonya

 

A kt fajta lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beledolgozzuk a sajtot, joghurtot, st, borsot, a mg langyos, ttrt burgonyt, a langyos tejben megfuttatott lesztt. Nagyon lgy tsztt kell, hogy kapjunk. Negyed rt pihentetjk.

Ersen lisztezett deszkra tesszk, ujjnyi vastagra nyjtjuk, bevagdossuk a tetejt, pogcsaszaggatval kiszaggatjuk. Tepsiben legalbb mg fl rt pihentetjk. A tetejt megkenjk tojssal. Reszelt sajttal, lenmaggal, szezmmaggal megszrhatjuk, de el is hagyhatjuk.

Elmelegtett stben pirosra stjk.

 

 

kp a galriban

 

 

Gombs-tejsznes penne:

 

Hozzvalk: 1 cs. durum penne tszta, 180 g. gomba, 1 citrom-1 narancs reszelt hja, 1 ek.

 

                      nvnyi margarin, 2 gerezd fokhagyma, 1 kzepes pr, 320ml. zabtejszn,

 

                      zls szerint s, szerecsendi, 5 ek. reszelt parmezn, 1dl. fehrbor, bazsalikom,

 

                      petrezselyem zld

 

Feltesszk a vizet a tszthoz. Megtiszttjuk a gombt, felszeleteljk, lereszeljk a citrom s a narancs hjt, felkarikzzuk a prt, a fokhagymt. Teflonos serpenyben felolvasztjuk a vajat, rtesszk a felaprtott prt s a fokhagymt. 4-5 percig dinszteljk, majd rtesszk a gombt. Ahogy egy kis levet engedett, hozztesszk a fszereket: kevs s, szerecsendi, a reszelt citrom- s narancshjak, a felaprtott friss bazsalikom, a petrezselyem zld. Kb. 5 percnyi prols utn rntjk a tejsznt, majd ha a szszunk besrsdtt, megszrjuk parmeznnal s belentjk a fehrbort. 10 percnyi rotyogs utn ksz.

 

 

Lautner pulyka:

 

Hozzvalk: 4 pulykamell szelet, 3 tojs fehrje, 6 jhagyma zldje, 1-1tk. lenmag,

 

                     szezmmag, kukorica liszt, s, olaj a stshez

 

 

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, ha szksges s 3-4cm. szles cskokra vgjuk. Beszzuk s legalbb kt rn t hagyjuk pihenni. Az jhagyma zldjt aprra vgjuk, a lenmaggal, szezmmaggal egytt a kiss felvert tojsfehrjhez keverjk.                                                      

A pulykamell szeleteket megforgatjuk kukoricalisztben, majd a tojsfehrjben. Forr olajban arany barnra stjk mindkt oldalt. Gombs rizottval isteni finom.

 

kp a galriban

 

 

Giga-csokis hajdina muffin:

 

Hozzvalk:3 tojs, 1 tojs srgja, 6 dl. kefir, 10 dkg. kukoricaliszt, 40 dkg. hajdinaliszt,

                     1 dl. olaj, 8 ek. mz, fl csomag vanliapor, 1 cs. stpor, 2 tbla tcsokold,

 

                      35 dkg. magozott meggy, 1-1 citrom, narancs reszelt hja

 

A kefirt a tojsokkal habosra keverjk. Hozzadjuk a mzet, a vanliaport, a ktfajta lisztet, amit sszekevertnk a stporral. Beletesszk a citrom s a narancs reszelt hjt, a meggyet, a felkockzott csokit. Alaposan sszedolgozzuk, majd a masszt kivajazott muffin formba tesszk. Elmelegtett stben, 180 fokon 25-30 percig stjk.

Eredeti recept: www.margit2.extra.hu

kp a galriban

 

Csirkola:

 

Hozzvalk: 8 csirke szrnyt, 4 nagy burgonya hjban stve, 1,5 dl. szraz, fehr bor, 1,5 dl

 

                     Szjatej, kukoricaliszt, 10dkg zsrszegny sajt

                     Besamelhez: 0,5 l zldsgleves, 2 ek. nvnyi vaj, 2 ek. rizsliszt, medvehagyma

A csirke szrnyakat megszom, rntm a tejet, fehr bort, egy jszakra beteszem a htbe.

A hjban sttt burgonykat meghmozom, miutn kihlt, kettvgom, a belsejt vatosan kikaparom.

A csirke szrnyakat megforgatom kukoricalisztben, majd alig olajon tstm. Mg sl a szrny, elksztjk a besamelt. A felolvasztott vajon a rizslisztet enyhn megpirtom, lassan, fokozatosan hozzadom a forr zldsglevest. Folyamatos kevers mellett besrtem. Piknss tehetjk, ha abbl a fehrborbl ntnk hozz egy decit, amelyben a szrnyakat is pcoltuk. Figyeljnk oda arra, hogy ez esetben a bort a levessel egytt ntsk a mrtshoz. A sajtot lereszelem, s egy-egy csipetnyit a kikapart burgonya belsejbe teszek, ezt lecsorgatom nhny csepp besamellel. Erre helyezem a szrnyakat. A burgonya kikapart belsejt egy flrval korbban mr vzbe ztatott rmai tl aljra egyenletesen eloszlatom, erre helyezem a tlttt burgonykat, lentm a maradk besamellel, megszrom sajttal. Nem elmelegtett stbe teszem, addig stm, mg a sajt megpirul.

 

kp a galriban

 

 

Tlttt kelkposzta jzminrizs-gyon:    

 

 

Hozzvalk:1 kzepes fej kelkposzta. 1 egsz, levesben ftt csirkemell, 1 cssze jzminrizs, 

 

                     3-4 fej csiperkegomba, 1 zabtejszn, s, bors, vega-mix, szerecsendi, 1 pohr

 

                     natur joghurt (tejallergisoknak, candidsoknak szjajoghurt), 1 prhagyma,

 

                     vaj, 6-7dl hsleves, szrtott, vagy friss medvehagyma

A hslevesben a csirkemellet megfzzk, kzben enyhn ss vzben a kelkposztt is feltesszk fni. A gombt, prt megtiszttjuk, felaprtjuk, kevs nvnyi margarinon megpirtjuk,fszerezzk szerecsendival, sval borssal, esetleg gymbrrel,  hozzadjuk a zabtejsznt. Egy-kt percig mg fzzk, aztn lezrjuk.

Feltesszk a rizst pirulni kevs olvaolajon, majd felengedjk hslvel. Ahogy elkszlt s elzrtuk alatta a gzt, megszrjuk medvehagymval s fed alatt hagyjuk egy kiss kihlni.

Mg a rizs hl, ledarljuk, vagy nagyon aprra vgjuk s hozzkeverjk a  tejsznes-gombs mrtshoz. Ezt a mrtst beletltjk a megftt, lecspgtetett kelkposzta-levelekbe, amiket feltekernk, s egy hll tl aljra egyenletesen szttertett jzminrizsre tesszk szpen, sorban. A tetejt meglocsoljuk joghurttal s elmelegtett stben kb. fl ra alatt  kszre sl.

 

kp a galriban

 

 

 

Kles szendvicskrm:

 

Hozzvalk:25 dkg zsrszegny tehntr vagy gomolyatr (vegknak, candidsoknak,

                    allergisoknak tofu), 5 dkg. kles, 2 dl kefir ( vagy szjajoghurt), s, rlt

 

                    kmny, 1 nagy csokor petrezselyem zld

A klest megmossuk, fl liter ss vzben megfzzk, majd hagyjuk kihlni. A trt villval sszetrjk, aprra vgott petrezselyemmel, rlt kmnnyel, kefirrel (szjajoghurttal) s a klessel sszedolgozzuk.

A szendvicskrm ze nagyon hasonlt a krztthez. Ha valaki egy kevs pirospaprikt is szr bele, nem tudja megllaptani a klnbsget az „igazi” s „l” krztt kztt.

 

 

oldal tetejre!

.

men
 
Receptes oldalak

Nyalaga blog

Mindmegette

No salty

Finom receptek

Tuti receptek

Recept 1x1

Egyszer, gyors receptek

Kpes recepttr

Top receptek

zletes receptek

Rita konyhja

Margit2 honlapja

TV Paprika

Online receptek

Andi honlapja

A kvetkez oldalak kifejezetten bio- s reform tel recepteket tartalmaznak:

Biochef

Vital

Reform telek

Stis nne stdje

Gasztrozseni: Hutvgner Dia

 

&#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal