biokonyha
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
ajnl
 
kzssgi oldalak

 

 facebook

iwiw

 

 

<

 

>

 

<

ltogat van itt

Tsztk:

 

Papriks-padlizsnos tszta:

Hozzvalk: 25 dkg. durum spagetti, 1 db. kzepes padlizsn, 2 db. paprika, 1 fej

                      vrshagyma, petr. zld, bazsalikom, 5 gerezd fokhagyma, olaj

Amg a tszta f, a felaprtott hagymt alig olajon feltesszk pirulni. Kicsit megszzuk, amikor tltsz, hozzadjuk a paprikt petr. zldet, bazsalikomot, fokhagymt. A flig megpuhult sltekre rtesszk a felkockzott padlizsnt. Ahogy a zldsgek megsltek, megpuhultak, hozztesszk a kzben leszrt tszthoz s egy kicsit mg egytt pirtjuk. 

 

Csben slt karfiolos tszta:

Hozzvalk: 25 dkg. teljesrls makarni, vagy spagetti tszta, 1 kg. karfiol, petrezselyem,

                      6 gerezd fokhagyma, olaj, joghurt

A tsztt s a karfiolt kln-kln megfzzk, a joghurtot sszekeverjk a petrezselyemmel s a kinyomott fokhagymval. A tsztt s a karfiolt kiolajozott cserptlba tesszk, lentjk az ntettel, majd elmelegtett stben tstjk.

 

Rps-cukkinis tszta:

Hozzvalk: 2 salta cukkini, 4 kzepes srgarpa, 1 db. zabtejszn, 1 prhagyma,

                      durum spagetti, zls szerint s, vega-mix, nvnyi margarin

A tsztt feltesszk fni, a cukkinit alapos tisztts utn hjastl a reszel durvbb fokn, a tiszttott rpval lereszeljk, a prhagymt felaprtjuk.

Amg a tszta f, a prhagymt kevs nvnyi margarinon feltesszk dinsztelni, ahogy flig megpuhult, hozzadjuk a rpt, fszerezzk s folyamatos kevergets mellett puhra pirtjuk. Amikor mr majdnem kszen van, hozzadjuk a cukkinit s egytt pirtjuk mg kb. 10 percig, majd hozzadjuk a zabtejsznt. Megvrjuk, mg a tejsznnel egy kicsit besrsdik. Rntjk a mr kiftt, leszrt tsztra, alaposan sszekeverjk.

Ha nem akar besrsdni a szszunk, egy evkanlnyi burgonyakemnytt eldolgozunk kb. fl deci vzzel s lassan hozzntjk a szszunkhoz.

 

Klnleges tszta csirkemjjal:

Hozzvalk: 20 dkg. zldbors, 1 kisebb karfiol, 3 szl srgarpa, 1 kis zeller, 2 fehrrpa,

                      20 dkg. csirkemj, 1 fej hagyma, 1 paradicsom, 1 tv paprika, s, bors,

                      szerecsendi, 1 l. zldsg- vagy hsl, gymbr, joghurt, zabtejszn, rizsliszt

A zldsgeket megtiszttjuk, felaprtjuk, a csirkemjat alaposan megmossuk, kettvgjuk. Alig olajon feltesszk a hagymt dinsztelni, beletesszk a csirkemjat s 8-10 perc folyamatos kevergets utn kiemeljk a hagymbl. A felaprtott zldsgeket a mj helyre tesszk, egy kevs zldsg-, vagy hslvel felntm. Keveset ntsnk al, hogy a zldsgek inkbb csak proldjanak, ne fjenek. zls szerint fszerezzk s a paprikt, paradicsomot egszben mell tesszk. Amikor a zldsgek megpuhultak, a paradicsomot, paprikt kiemeljk, beletesszk a mjat s hozzntjk a maradk levest. Miutn felftt belentjk a zabtejsznt, majd, ha ezzel is felftt, joghurtos-rizslisztes habarssal besrtjk a szszt. Durum spagettit fznk hozz. A hsimdk egy natur-szeletre tegyk a szszt, mell tlaljk a tsztt.

n hs nlkl is nagyon szeretem.

 

Juhsajtos spagetti:

Hozzvalk:200 g lgy juhsajt, 1 gerezd fokhagyma, 1 maroknyi zslyalevl, 300 g.

                     durum spagetti, s. 4 ek. olvaolaj, rlt bors

A juhsajtot finoman sztmorzsoljuk. A fokhagymt megtiszttjuk, A zslyaleveleket vkony cskokra vgjuk. A tsztt b, ss vzbe feltesszk fni. Kzben egy nagyobb serpenyben felforrstjuk az olajat, majd egsz kis lngon megproljuk benne a fokhagymt s a zslyt. A leszrt, lecspgtetett tsztt a zslyhoz keverjk. Bsgesen megszrjuk borssal, sszekeverjk a juhsajttal s azonnal tlaljuk.

 

Vegetrinus lasagne:

Hozzvalk: 15 g szrtott gomba, 2 kisebb cukkini, 2 piros paprika, 1 hagyma, 2 gerezd

                      fokhagyma, 2 ek. olaj, 1 ek. kakukkf, s, bors, 100 g  ricotta, 2 ek. szrtott

                      medvehagyma, 1 ek. snidling, 125 g. mozzarella, l. paradicsoml, 200g

                      zabtejszn, szerecsendi, 12 nem elfztt lasagnelap, 2 ek. nvnyi margarin

A gombt langyos vzbe ztatjuk. A cukkinit s a paprikt megtiszttjuk, felaprtjuk. A hagymt s a fokhagymt megtiszttjuk, finomra vgjuk. A gombt leszrjk, felvgjuk. A ricottt villval sszetrjk, elkeverjk a medvehagymval, snidlinggel, kevs sval, borssal. Egy nagyobb serpenyben felforrstjuk az olajat, s elbb ers, majd kzepes lngon kevergetve 10 perc alatt prv proljuk a gombt, a hagymt, a fokhagymt. Kakukkfvel, sval s borssal zestjk, kihtjk. A stt 200 fokra elmelegtjk. A bekevert ricottt kockra vgott mozzarellval sszedolgozzuk. A paradicsomlevet elkeverjk a tejsznnel, a sval, borssal s a szerecsendival. A lasagnelapokat, a zldsges keverket, a ricottt s a paradicsomszszt  rtegesen egy tzll tlba helyezzk. A tetejre paradicsomszszt s sajtot tesznk, megszrjuk kis vajdarabkkkal. A lasagnt a forr stbe tesszk s addig pirtjuk, mg a teteje szpen meg nem pirul, kb. 30-40 perc.

 

Slt kagyltszta:

Hozzvalk: 8 nagy kagyltszta, s, 1 ek. nvnyi vaj, 1 kisebb hagyma, 100 g. nyers 

                      sonka, 2 ek. olaj, 1 zacsk mlyhttt leveszldsg, 200g. ricotta, 1 ek. reszelt

                      parmezn, vagy ementli sajt, rlt szerecsendi, bors, 2 nagyobb paradicsom

A stt 200 fokra elmelegtjk. A tsztt b, ss vzben flkemnyre fzzk, szrs s cspgtets utn vajjal sszekeverjk. A hagymt megpucoljuk. A sonkt s a hagymt finomra vgjuk s egy evkanl forr olajon megpirtjuk. Egy tlban sszekeverjk a leveszldsggel, a ricottval, a reszelt sajttal, a szerecsendival, a sval s a borssal. A paradicsomot meghmozzuk, felszeleteljk s egy stformba tesszk. A kagyltsztkat a paradicsomokra helyezzk, s megtltjk a ricotts keverkkel. A maradk olajat rlocsoljuk. A tsztt forr stben kb. 25 percig stjk.

Tipp: Ehhez az telhez a normlnl nagyobb, kb. barack nagysg kagyltszta szksges. Ilyen tsztt legutbb A Duna Plaza-ban lv lelmiszerzletben vettem, de kaphat olasz csemegezletben is.

 

Rizstszta medvehagyms pestoval:

Hozzvalk: 500g rizstszta, 6 ek. fenymag, 100 g friss bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma,

                      tk. s, 5 ek. reszelt parmezn, 1,2 dl. olvaolaj, 8-10 db. medvehagymalevl

Feltesszk a vizet kevs sval fni. Amint felforrt, rntjk a rizstsztkra, melyeket egy jl zrhat ednybe tettnk. A rizstsztt nem kell fzni! Amg a tszta puhul, addig elksztjk a pestot, mely lerst megtallod a szendvicskrmek, psttomok menpontban. 15-20 perc elteltvel a tsztt leszrjk s sszekeverjk a pestoval.

Tipp: A rizstsztbl tbbfle ltezik, n olyat szoktam venni, ami zestett (sznezett), tlalsnl a kis sznes „tsztagmbk” nagyon mutatsak. Ezt a fogst glutn allergisok, candidsok, vegetrinusok is fogyaszthatjk.

 

Masni-tszta tonhallal s tejsznes gombval:

Hozzvalk: 500 g farfalle(masni) tszta, 60 g nvnyi margarin, 1 ek. olvaolaj, 1 fej

                      vrshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 120 g. gomba, 250 ml. zabtejszn,

                      450 g. friss tonhal, 1 ek. citroml, 1 ek. petr. zld

A vajat s az olvaolajat egy nagy serpenyben felforrstjuk. Az aprra vgott vrshagymt s a sztzzott fokhagymt kislngon enyhn megpirtjuk. A szeletekre vgott gombt hozzadjuk s 2 percig proljuk. Felntjk a tejsznnel s felforraljuk. Takarklngon forraljuk, ameddig a szsz kicsit besrsdik. A tonhalat kockkra vgjuk, majd a szszhoz adjuk. A citromlvel, a felaprtott petrezselyemmel, sval s borssal egytt jl elkeverjk. lland kevergets mellett kszre fzzk. A tsztt egy nagy fazkban a szoksos mdon kifzzk, leszrjk s vatosan a ragura merjk.

Tipp: Amennyiben durum-, vagy teljes kirls tsztval ksztjk az telt, ditzk is fogyaszthatjk, ha kukoricalisztbl kszlt tsztt hasznlunk, glutn allergisoknak is ajnlhat. A tonhal a tprtket jelentsen megnveli, mivel a hal hsa laza szerkezet, knnyen emszthet, a benne lv omega-3 zsrsavak kedvezen hatnak az rrendszerre.

 

 

 

Sttks makarni:

Hozzvalk: 500g  makarni, 1 kg. sttk, 2 prhagyma, 30 g. nvnyi margarin, csipet

                      szerecsendi, 320 ml zabtejszn, 3 ek. fenymag, 1,5 dl hsleves

a sttkt meghmozzuk, a magokat kikaparjuk, a hst pedig aprra daraboljuk. A prhagymt alaposan megmossuk, majd vkony karikkra vgjuk. A vajat felolvasztjuk egy serpenyben s enyhn megproljuk benne a prhagyma karikkat. Idnknt megkeverjk. A sttkkockkat hozzadjuk, szerecsendival meghintjk, s fed alatt 8 percig proljuk. Hozzntjk a tejsznt s kb. 1,5 dl hslevest, majd felforraljuk. jabb 8 perc alatt puhra proljuk a sttkt. A fenymagot egy msik ednyben, szrazon, zsiradk nlkl, a serpenyt enyhn rzogatva, enyhn megpirtjuk. A tsztt forrsban lv ss vzben a szokott mdon kifzzk, leszrjk. A szsszal sszekevert tsztt megszrjuk a pirtott fenymagokkal s tlaljuk.

Tipp: A sttk hsa, ahogy a szne is mutatja, tele van karotinoidokkal, C- s B vitaminnal. Szmos betegsg megelzsre szolgl, gy pl.: vese-, mj-, blbetegsgek. A karotinoidok s a C-vitamin hatsos szabadgykfog, gy jelents szerepet kapnak a daganatos betegsgek megelzsben.

 

Oldal tetejre! .

men
 
Receptes oldalak

Nyalaga blog

Mindmegette

No salty

Finom receptek

Tuti receptek

Recept 1x1

Egyszer, gyors receptek

Kpes recepttr

Top receptek

zletes receptek

Rita konyhja

Margit2 honlapja

TV Paprika

Online receptek

Andi honlapja

A kvetkez oldalak kifejezetten bio- s reform tel recepteket tartalmaznak:

Biochef

Vital

Reform telek

Stis nne stdje

Gasztrozseni: Hutvgner Dia

 

&#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal