biokonyha
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
ajnl
 
kzssgi oldalak

 

 facebook

iwiw

 

 

<

 

>

 

<

ltogat van itt

 

 

 




 Rizskrmmel tlttt csirke:

Hozzvalk: 2 fiatal, rntani val csirke, 18 dkg. jzminrizs, 2 dkg. nvnyi margarin,

                      2 dkg. barnarizsliszt, 1.5 dl. szjatej, kt ek. joghurt (lehet szjajoghurt is),

                      15 dkg. gomba, s, bors, 1 tojs, 1 tojs srgja, petr. zld, csirke mja, 1 dl. bor

A szoksos mdon megtiszttott s stsre elksztett csirknek a melle kt oldaln, a combja tvtl, egszen a szrnyig s a nyaktl a szrnyig a bre al nylunk egy ek. nyelvel, s gy a tltsre elksztjk.

Tltelk: B, forr vzben puhra fzzk a rizst. Egy kis olajon megpirtjuk a finomra vgott gombt. Sval, petr. zlddel s borssal zestjk, s ha a tzrl levettk, kiss lehtjk. Az idkzben puhra ftt rizst leszrjk, b vzben lebltjk, s a gombhoz keverjk, hozzadjuk az albbi sr mrtst:

2 dkg. nv. margarint 2 dkg. rizsliszttel felhevtjk, majd felntjk a tejjel, kiss megszzuk s lland keverssel addig fzzk, mg az edny oldalrl elvlik. Most belekeverjk a tojst, a tojs srgjt, majd a gombs rizst, a csirke mjt, melyet mr elre apr kockkra vgtunk s megpirtottunk. Kiss megszzuk s jl sszekeverjk. A szrnyast a bre alatt egy ujjnyira, de nem fesztve megtltjk, a fennmarad tltelket a hasregbe tesszk. A nylsokat bevarrjuk.

A szrnyast kellen megszzuk, s egy pecsenyestbe tesszk. Forr olajjal lentjk s kzepesen meleg stben lassan kistjk. Sts kzben egy cssze borba mrtott tollkenvel kenegetjk, majd zsrjval ntzgetjk. A csirkt csak lassan sssk, mert a tltelk nagyon megdagad, ennek is t kell slnie. Ha a csirke megpuhult, s a bre szp vilgos-piros s ropogs, meleg helyre lltjuk s a szoksos mdon felszeleteljk.






Csirkecomb mustrmrtsban:

Hozzvalk: 4 csirkecomb, 2 dl. joghurt, 4 ek. csps mustr, 2 ek. olaj, s, bors

A combot a forgnl kettvgjuk, lebrzzk. Szzuk, borsozzuk. A mustrt s a tejflt kevs sval, borssal sszekeverjk. Serpenyben felforrstjuk az olajat s a csirkecombok mindkt oldalt lepirtjuk. Rntjk a mustros keverket s befedve puhra proljuk. Prolt rizs a krete.







 Savanykposzts pulyka:

Hozzvalk: 1 fej v. hagyma, 25 dkg. savanykposzta, 4 alma, 40 dkg. pulykamell,

                       babrlevl, rlt kmny, pirospaprika, s

A hagymt kicsi olajon megfonnyasztjuk, megszrjuk pirospaprikval, hozzforgatjuk a savanykposztt. Az almt megmossuk, hjastl centis szeletekre vgjuk s azt is hozztesszk. A pulykamellet kicsi kockkra vgjuk, majd azt is beletesszk a lbosba. Szzuk, babrlevllel s kmnnyel zestjk, majd kevs vizet ntve al, fed alatt puhra proljuk.







Vrsboros-trkonyos pulykacomb:

Hozzvalk: 2 pulyka alscomb, 3 ek. trkony, 3-4 dl. szraz vrsbor, 3 dl. tiszttott, szrt

                      vz, s, petr.zld, vega-mix

Az alaposan megtiszttott, megmosott pulykacombokat az elzleg beztatott rmai-tlba tesszk, rntjk a bort, a vizet, beleszrjuk a fszereket s hideg stbe tesszk. Takarklngon stjk kb. 3 rt.

Medvehagyms hajdina a legfinomabb kret hozz.







Pulyka mzes kreggel:

Hozzvalk: 1 kg pulyka felscomb, rlt koriander, 8 mogyorhagyma, 2 nagy birs, 1,5 dl

                      szraz fehrbor, 1,5 dl. zldsgleves, 2 tk. srga mustrmag, 3 ek. mz, s, bors

A hst bedrzsljk a sval, borssal s korianderrel. A beztatott rmai tlba tesszk A mogyorhagymt meghmozzuk, elfelezzk. A birsalmt ledrzsljk, a hst darabokban a mogyorhagymval hozzadjuk. Rntjk a bort s a zldsglevest. A hst lefedve a stben 200 fokon 45 percig stjk. A mustrmagot sztnyomkodjuk, elkeverjk a mzzel, borssal s a hsra kenjk. Fed nlkl 15 perc alatt rstjk.







Karfiolos becsinlt csirke:

Hozzvalk: 2 cs. csirkeaprlk, 6 dkg. nv. margarin, ½ fej hagyma, 50 dkg. tiszttott

                      karfiol, 1 ek. rizsliszt, 1 cs. petr. zld, 1 dl. joghurt, s

Az aprbb darabokra vgott aprlkot beszzuk, majd 1 kanl nv. margarinban a reszelt hagymval egytt nhny percig pirtjuk, vgl 2 dl. tiszttott, szrt vizet ntnk al. A megtiszttott, megmosott karfiolt rzsira szedve a csirkhez adjuk s lefedve egytt proljuk. Ha mindkett puha, a maradk vajbl 1 kanl rizsliszttel vilgos rntst ksztnk, feleresztjk  zldsglvel, aprra vgott zldpetrezselyemmel s joghurttal zestjk, a karfiolos csirkre ntjk s mg egyszer felforraljuk.







Tejsznes-pestos csirke:

Hozzvalk: 50 dkg. csirkemell, 4 ek. srtett paradicsom, 5 ek. zabtejszn, 1 cs. jhagyma 

                      zldje, 2 gerezd fokhagyma, bazsalikom, 3 ek. sajt kszts pesto (recept a

                      szendvicskrmek, psttomok cmsznl), olaj

A csirkemellet felkockzzuk, a hagyma zldjt felaprtjuk. Alig olajon pr pillanatig a hagyma zldjt pirtjuk, majd hozzadjuk a csirkemell kockkat. Fehredsig pirtjuk. A zabtejsznt a srtett paradicsommal, a zzott fokhagymval, a bazsalikommal, 1 ek. pestoval sszedolgozzuk, majd a kifehredett csirkre ntjk. Addig fzzk, mg a hs megpuhul. Miutn lezrtuk a tzhelyet, mg 2 ek. pestot kevernk hozz. Petrezselymes jburgonyval, vagy durum tsztval tlaljuk.







Libaaprlk gombval:

Hozzvalk: 1 kg. aprlk, 25 dkg. vegyes zldsg, 25 dkg. gomba, 1 fej hagyma, 1 kanl 

                      nvnyi zsr, 1 kk. pirospaprika, s, 1 dl. joghurt, 1 kk. rizsliszt

Az aprlkbl, a szeletekre vgott zldsgbl a szokott mdon levest ksztnk. A megftt aprlkot kivesszk, levt pedig tetszs szerinti betttel tlaljuk.

Kzben a zsrban halvnyra pirtjuk az aprra vgott hagymt, megszrjuk pirospaprikval, beletesszk a vkonyra szeletelt gombt, megszzuk, megproljuk, majd zsrjra stjk. Megszrjuk liszttel, elkeverjk, felntjk 1 dl. szrt, tiszttott vzzel, a joghurttal, beletesszk a puhra ftt aprlkot, mg egyszer felforraljuk.






Serpenys libacomb:

Hozzvalk: 5 db. libacomb, kmnymag, s, 10 dkg. rizsliszt, 15 dkg. nv. margarin,

                      15 dkg. vrshagyma, 2 kg. burgonya, 25 dkg. zldpaprika, 12 dkg. paradicsom

A combokat elstjk gy, hogy a brrteget sakktbalszeren behasogatjuk, szzuk. A margarinban prkltalapot ksztnk. Felntjk vzzel, belehelyezzk a combokat, lefedve, lassan proljuk, mikzben tbbszr megfordtjuk a combokat, hogy egyenletesen proldjanak.( Rvid lben, szakaszosan proldjon zsrjra pirtva.) Kb. ktharmad rszben legyen puha, amikor hozzadjuk a cikkekre vgott paprikt, paradicsomot s a burgonyt. Annyi vzzel ntjk fel, hogy ppen ellepje. Fed alatt proljuk puhra.






Trkonyos jrce:

Hozzvalk: 5 db. jrce, 1 fej vrshagyma, egsz bors, s, trkonylevl, 5 dkg. nvnyi zsr,

                      12 dkg. rizsliszt, 1 citrom, 2 dl. zabtejszn, 4 db. tojssrgja, 1 cs. petr. zld

A feldarabolt jrct tiszttott, szrt vzben feltesszk fzni, sval zestjk. A keletkezett habot lemerjk a felsznrl. Fszerzacskba vrshagymt s egsz borsot tesznk, majd a jrchez adjuk. Lassan, egyenletesen fzzk. Mikor a hs majdnem puha, vilgos rntst ksztnk. A fszerzacskt kiemeljk s az telt srtjk a rntssal. Lassan forraljuk, kzben zestjk sval, kevs tszrt citromlvel. Hozzadjuk a finomra vgott trkonyt-levelet. A ksz telt legrozzuk, rizzsel tlaljuk.

Legrozs:tejsznt s tojssrgjt kevertlban sszekeverjk. Az telbl ntnk a legrhez vkony sugrban, kzben habvervel llandan keverjk, majd a keverket az telhez ntjk. A legrozott teleket nem szabad forralni!






Kposzts kacsa:

Hozzvalk: 1 pecsenyekacsa, 75 dkg. savanykposzta, 2 dl joghurt, 1 fej vrshagyma, 

                      4 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1-1 tk. csombor, majornna, s, bors, cukor

A megtiszttott kacsa brt srn bevagdosom, a vjatokat sval, borssal, zzott fokhagymval bedrzslm. A hasregbl eltvoltom a hjat, bellrl szom, meghintem majorannval, beleteszem a vrshagymt. Ha szksges, a savanykposztt tmosom, lecspgtetem, 1 ek. olajon lepirtom. Rszrom a csombort, sval, borssal, cukorral zestem, fed alatt puhra prolom. A kacst tepsibe rakom, alntk egy pohr vizet, lefedve puhra prolom. Ezutn zsros levt lentm, fed nlkl pirosra stm minden oldalt. 15-20 percig pihentetem, majd feldarabolom s tzll tlra teszem. R s kr rakom a prolt kposztt, az egszet lentm szott, borsozott joghurttal. Annyi idre teszem vissza a forr stbe, mg a joghurt kissg rpirul.


 

 

men
 
Receptes oldalak

Nyalaga blog

Mindmegette

No salty

Finom receptek

Tuti receptek

Recept 1x1

Egyszer, gyors receptek

Kpes recepttr

Top receptek

zletes receptek

Rita konyhja

Margit2 honlapja

TV Paprika

Online receptek

Andi honlapja

A kvetkez oldalak kifejezetten bio- s reform tel recepteket tartalmaznak:

Biochef

Vital

Reform telek

Stis nne stdje

Gasztrozseni: Hutvgner Dia

 

&#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal