biokonyha
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
ajnl
 
kzssgi oldalak

 

 facebook

iwiw

 

 

<

 

>

 

<

ltogat van itt

Sltek, felttek:

 

Bulgurlabdk:

 

Hozzvalk: 1 cssze bulgur, 2 cs. bzacsra, fl fej hagyma, 1-1 ek. majornna, ftt zeller,

 

                       oregano, bazsalikom, 2 ek. kurkuma, 2 ek. felaprtott petr. zld., 2-3 gerezd

 

                       ttrt fokhagyma, olaj

A bulgurt kurkums vzben megfzzk, leszrjk, hozzadjuk az aprra vgott hagymt s a fszereket. A bulgurt egy kicsit szt kell fzni a megfelel llaghoz, ha pergs marad, nem ll ssze a formzs sorn. Kis golycskkat formlunk belle, megforgatjuk bzacsrban s kiolajozott tepsibe rakva, nagy lngon kb. 10-20 percig stjk, amg a klseje megpirul.

 

Tipp: Glutn allergisoknak nem ajnlott ez a feltt, de hajdinval elksztve, a bzacsra helyett kukoricalisztbe forgatva, mr szmukra is elrhet ez a klnleges feltt. Ha nagyon sztess, akkor teszek bele egy nyers tojst, gy mr biztosan jobban formzhat, sthet.

 

 

 

Zldsgfasrt:

 

Hozzvalk: 25-25 dkg. srgarpa, zldbors, tk, 1 fej vrshagyma, 10 dkg. zabpehely,

 

                       3 ek. brmilyen teljes kirls liszt, 2 ek. bzakemnyt, rlt kmny,

 

                       majornna, borsikaf, bazsalikom, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 cs. petr. zld, olaj

Olajon megfuttatjuk a hagymt, majd rszrjuk a fszereket s a zzott fokhagymt. Hozzadjuk az aprra vgott, lereszelt zldsgeket (a tkt nyomkodjuk ki), kevs vzzel, kb. msflszeres mennyisggel s hagyjuk megdagadni. Ezutn hozztesszk a zldsgeket, a lisztet s a kemnytt. Kiolajozott tepsiben stjk ki a pogcskat.

 

Burger:

 

Hozzvalk:2 cssze barnarizs megfve, fl cs. tofu, 1 kzepes fej hagyma finomra vgva,

 

                     2 szl jhagyma aprtva, 1 tk. rlt szezmmag, 1 cs. petrezselyem, 1-2 gerezd

 

                     fokhagyma, olaj 

Nyomkodjuk szt a tofut villval, adjuk hozz az ttrt fokhagymt, majd keverjk ssze a rizzsel s a tbbi hozzvalval. Nedves kzzel formljunk belle pogcskat s sssk kevs olajon ropogsra.

 

Tipp: telallergiban, candidban szenvedk, vegk, ditzk egyarnt fogyaszthatjk

 

 

Cukkiniszelet:

 

Hozzvalk: 4-5 ek. ppozott zabpehely, teljes kirls liszt, 0,5 kg

. cukkini, borsikaf,

 

                      majornna, pirospaprika, kevs citroml, olaj

Megmossuk a cukkinit, finomra reszeljk s meglocsoljuk citromlvel, majd sszekeverjk a zabpehellyel s a fszerekkel. Pr perc lls utn annyi lisztet adunk hozz, hogy formzhat masszt kapjunk. Egy vkonyan kiolajozott serpenybe evkanlnyi adagonknt tesszk bele a tsztt, azt elsimtjuk s mindkt oldalt hirtelen kistjk. Azonnal tlaljuk.

 

Tipp: Candidsok, glutn allergisok hajdinalisztet hasznljanak a srtshez, rostban gazdag, ezltal elsegti a bl perisztaltikjt. A cukkini rostban, vitaminokban gazdag zldsgfle, fogykrban is hasznlhat.

 

 

Srgarps lepnykk:

 

Hozzvalk: 50 dkg. krumpli, 2 nagy szl srgarpa, 3 ek. rizsliszt, 1 dl

. szja-, vagy rizstej,

 

                       1 tojs, 1 kis fej vrshagyma, 1-1 tk. s s majornna, 1 mokkskanl trtt

 

                        fekete bors, 5 ek. olaj

A srgarpt s a krupmlit meghmozom, megmosom, leszrtom s a reszel durvbb fokn lereszelem. A tojst habosra verem, sval, borssal s majornnval fszerezem, majd 2 ek. olajjal, tejjel s liszttel sszekeverem. Ha a massza mr sima, belekeverem a reszelt krumplit  s a srgarpt. Serpenyben alig olajon kistm az evkanllal lelaptott kis halmokat.

 

Tipp: Vegetrinusok  tojs helyett tbb rizs-, vagy szjatejet hasznljanak egy kevs kemnytvel elkeverve. A srgarpban lv bta-karotin hatkonyan alakul t szervezetnkben A-vitaminn, a benne lv finom rostok pedig segtik az emsztst.

 

 

Padlizsnpogcsa:

 

 

Hozzvalk: 2 db. padlizsn, s s leszt nlkli zsemlemorzsa, teljes kirls liszt, 1 ek.

 

                      friss bazsalikom, pirospaprika, 2 ek. nv. margarin, olaj

Vgjuk kockra a padlizsnt, majd margarinon proljuk flig puhra. Szrs utn darljuk le, keverjnk hozz durvra vgott bazsalikomot, zsemlemorzst s kevs pirospaprikt. A masszbl formzzunk lapos pogcskat s lisztbe forgatva, forr olajban sssk ki.

 

Tipp: A stst alig olajban vgezzk, mert br a padlizsn nagyon jl beilleszthet a fogykrba, rengeteg olajat tud felvenni.

 

 

Karfiolfasrt:

 

Hozzvalk: 0,5 kg

. karfiol, 3 ek. teljes kirls liszt, 2 ek. lenmagliszt, majornna, 2 gerezd

 

                      fokhagyma, zsemlemorzsa, vagy bzacsra, nvnyi margarin

A karfiolt puhra fzzk s villval sszetrjk. sszedolgozzuk a lisztekkel s a fszerekkel, majd kikent, zsemlemorzsval, vagy csrval meghintett tepsiben megstjk. Hamar megsl.

 

Tipp: A karfiol a keresztes virgak csaldjba tartozik, gy minden rokonhoz hasonlan eredmnyesen hasznlhat a daganatos betegsgek elleni harcban.

 

 

 

Amarntos rntott szelet:

 

 

 

Hozzvalk:1,5 cssze pattogtatott amarnt, tk. bors, tk. szrtott mustr, 1,5 tk. paprika,

 

                      tk. bazsalikom, tk. majornna, 1 felvert tojs, cssze vz

Keverjk ssze az els hat hozzvalt s kln a tojst a vzzel. A stni val hsszeleteket amarntos fszeres keverkkel szrjuk meg. Amarnt lisztben forgassuk meg a fszerezett hst, majd a tojsban. Utna pattogtatott amarntban megforgatjuk s kistjk alig olajon.

 

Tipp: A magas koleszterinszintek csak a tojsfehrjt hasznljk. Az amarnt Magyarorszgon mg kevss ismert nvny. Kiemelked CA, Mg, Vas, valamint fehrjeforrs. Glutnmentes.

 

 

Zldsges hajdinagombc:

 

 

Hozzvalk:1 cssze hajdina, hajdinaliszt, 1 prhagyma, 1 fehrrpa, 1 srgarpa, 1 kis

 

                      zeller, petrezselyem levl, bazsalikom, olaj

A kivlogatott hajdint elbb olajon megpirtjuk, majd annyi vzben, amennyi ppen ellepi, megfzzk. Megfszerezzk bazsalikommal, beletesszk a megtiszttott, lereszelt zldsgeket, egy tojst, majd annyi hajdinalisztet, hogy formzhat legyen. Gombcokat formlunk belle s lobog vzben kifzzk.

 

Tipp: nmagban is fogyaszthat, de zletes brmilyen mrtssal, szsszal. Mivel a hajdina glutnmentes, ezrt glutn allergisok, ditsok, candidsok, vegetrinusok is fogyaszthatjk.

 

 

Zldsges-pirtott barnarizs:

 

 

Hozzvalk: 1 cssze barnarizs, 2 srgarpa, 1 kzepes zeller, 1 tv paprika, 1-1 piros s zld

 

                       kaliforniai paprika, stt szjaszsz, szezmolaj, lenmagolaj, gymbrolaj,

 

                       fokhagymaolaj, s, vega-mix

A rizst 2,5 szeres vzben megfzzk. A zldsgeket megtiszttjuk s hossz, vkony cskokra vgjuk. A wokot, vagy egy nagyobb, teflonos serpenyt nhny csepp olvaolajjal kikennk s felforrstunk. Beletesszk a cskokra vgott zldsgeket, a paprikk kivtelvel. Folyamatos kevergets mellett addig pirtjuk ket, mg puhk lesznek, majd hozzadjuk adjuk a ksz rizst s a tv paprikt, nhnyszor tkeverjk, telzestvel, fokhagymaolajjal, gymbrolajjal zestjk, majd szjaszszt ntnk r. Tovbbra is  llandan kevergetjk, 4-5 perc elteltvel a kaliforniai paprikt is hozzadjuk, mg 2-3 percig pirtjuk, kevergetjk, majd a tzrl levve nhny csepp szezmolajjal, lenmagolajjal meglocsoljuk, lefedjk s nhny percig gz alatt pihentetjk.

 

Tipp:Fogyaszthat kretknt, vagy nmagban. A fokhagymaolajat helyettesthetjk zzott fokhagymval, gymbrolajat rlt, vagy reszelt gymbrrel, ebben az esetben ezeket a hozzvalkat a zldsgekkel egyidben tesszk a wokba. A rizst lehet helyettesteni teljes kirls-, vagy durum tsztval.

 

 

 

Rizsfasrt:

 

Megfznk egy cssze barnarizst, melyet fszereznk szerecsendival, telzestvel, amikor kszen van, aprra vgott petrezselyemmel. Ha egy kicsit kihlt, kevernk hozz tojst, teljesrls lisztet, zls szerint lehet mg fszerezni, ha esetleg van kznl brmilyen fasrtpor, hozztehetjk, ha elzleg beztattuk a lersnak megfelelen. Elmelegtett stbe tesszk gy, hogy a fasrtrudakat krberakjuk nvnyi vajdarabkkkal.

Tipp: A barnarizs nem hzlal, segti a vesemkdst, vzkivlasztst, mreganyagokat kt meg s vlaszt ki. 12 esszencilis aminosavat tartalmaz, tmogatja az immunrendszert. Vgl is szervezetnknek taln nincs olyan pontja, ahol ne hatna jtkonyan e gabona.

 

Oldal tetejre! .

men
 
Receptes oldalak

Nyalaga blog

Mindmegette

No salty

Finom receptek

Tuti receptek

Recept 1x1

Egyszer, gyors receptek

Kpes recepttr

Top receptek

zletes receptek

Rita konyhja

Margit2 honlapja

TV Paprika

Online receptek

Andi honlapja

A kvetkez oldalak kifejezetten bio- s reform tel recepteket tartalmaznak:

Biochef

Vital

Reform telek

Stis nne stdje

Gasztrozseni: Hutvgner Dia

 

&#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal