biokonyha
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
ajnl
 
kzssgi oldalak

 

 facebook

iwiw

 

 

<

 

>

 

<

ltogat van itt

 

 

Mg egy falat kna

 
 
 

Ananszos tofu des-savany mrtsban:

Hozzvalk: 30 dkg. tofu, 2 ek. olaj, 3 ek. mz, 30 dkg. ananszkonzerv, 1 dl. ananszl,
                      2 ek. szjaszsz, 1 ek. borecet, 1 ek. kemnyt

Az olajat flforrstjuk, beletesszk a kockra vgott ananszt s a tofut, egy-kt percig pirtjuk, majd hozzadjuk a mzet, a szjaszszt s a borecetet. Egytt pirtjuk 5-6 percig, azutn rntjk az ananszlevet s a dl. vzzel elkevert kemnytt. vatosan kevergetve mg 2-3 percig forraljuk, majd forrn tlaljuk. Ha szksges megszzuk, aki szereti, egy kiskanlnyi pirospaprikval tzess teheti.

 

 

 

 

Ananszos rizs:

Hozzvalk: 4 cs. ftt rizs, 20 dkg. anansz konzerv, 1 kiskanl curry, 1 ek. olaj
Az ananszt jl lecsepegtetjk s aprra vgjuk. A curryt az olajjal elkeverjk s az ananszkockkkal egytt a ftt rizsbe forgatjuk. Forr stbe tve nhny perc alatt tforrstjuk.

 

 

 

Aprrkos ftt rizs:

Hozzvalk: 4 cs. ftt rizs, 20 dkg. garnlark konzerv, 5 dkg. ananszkonzerv, csipetnyi
                     gymbr, rlt bors, 1-1 csokor petrezselyem s snidling, s, 1 ek. olaj
A lecsepegtetett, aprra vgott rkhst az olajon megpirtjuk, majd hozzadjuk a szintn lecsepegtetett s flaprtott ananszt. zestjk rlt gymbrrel, borssal, sval, azutn a ftt rizzsel elkeverjk. Rhintjk az aprra vagdalt petrezselymet s snidlinget.

 

 

Barackos csirkecskok:

Hozzvalk: 2 csirkemellfil, 2 ek. szjaszsz, 0,5 dl. olaj, 1 kiskanl s, csipetnyi rlt bors,
                      fahj, szerecsendi, 1 citrom reszelt hja, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. vodka,
                     vagy barackplinka, 4 db. rett szibarack
A csirkemellfilt vkony cskokra vgjuk. A szjaszsszal meg az olajjal meglocsoljuk, sval, a fszerekkel megszrjuk, hozzadjuk a reszelt citromhjat, az sszezzott fokhagymt s a vodkt. Jl elkeverve nhny rn t rleljk, majd jl flforrstott serpenybe ntve rzogatva stjk nhny percig. Ha a hscskok pirulni kezdenek, hozzadjuk a meghmozott, szeletekre vgott barackot s mg 3-4 percig rzogatva egytt stjk. Fszeres rizzsel knljuk.

 

 

Brsonyos knai kel:

Hozzvalk: 1 kis fej knai kel, 4 ek. olaj, 2 ek. cukor, 1 kiskanl s, 3 dl. hsleves, 2 ek.
                      szjaszsz, 2 ek. kemnyt, csipetnyi rlt bors, 0,5 dl. tej
A knai kelt megtiszttjuk s a leveleket cskokra vgjuk. Az olajat felforrstjuk s a kelcskokat 4-5 percig pirtjuk benne. Ezutn sval s cukorral meghintjk s tovbbi 2-3 percig stjk. A hslevest a szjaszsszal, a tejjel, meg a kemnytvel simra keverjk s kevs rlt borssal fszerezve flforraljuk. A sr mrtst a pirtott kellevelekre ntjk s melegen, a hsok mell adjuk.

 

 

Borj bambuszrggyel:

Hozzvalk: 30 dkg. borjhs, 2 ek. sherry, 5 ek. szjaszsz, 1 tojs fehrje, 4 ek. olaj,
                      15 dkg. bambuszrgy konzerv, 1 kzepes fej vrshagyma,
                      10 dkg. csiperkegomba, s, rlt bors, 1 cs. jhagyma
A borjhst vkony cskokra vgjuk, s a sherryvel, a szjaszsszal, meg a tojsfehrjvel sszekeverve legalbb fl rn t rleljk. A flforrstott olajon vegesre pirtjuk a flaprtott vrshagymt, majd hozzadjuk a hst a pccal egytt s nagy lngon 8-10 percig stjk. Ekkor beletesszk a flszeletelt bambuszrgyet, gombt s a flkarikzott jhagymt. Tovbbi 3-4 percig stjk, majd a tzrl levve rlt borssal s ha szksges, sval zestjk

 

 

Citromz csirkeslt:

Hozzvalk: 40 dkg. csirkemellfil, 1 kis fej vrshagyma, 20 dkg. zeller, 15 dkg. csiperke,
                      1 kis kanl reszelt citromhj, 1 kis kanl reszelt gymbr, 2 ek. olaj, 
                      2 ek. cherry, 2 ek. szjaszsz, 1 csokor friss korianderlevl, s
A csirkemellfilt vkony cskokra vgjuk, a cherryvel meg a frissen reszelt gymbrrel sszekeverjk. A vrshagymt megtiszttjuk s flaprtjuk, a zellert s a gombt megtiszttjuk s vkonyan flszeleteljk. A flforrstott olajba dobjuk a csirkecskokat, 3-4 percig pirtjuk. Meglocsoljuk a szjaszsszal, megszrjuk a reszelt citromhjjal s a finomra vgott korianderlevllel. Mg egyszer tforgatjuk, majd melegen tlaljuk, ha szksges megszzuk.

 

 

Currys zldbabsalta:

Hozzvalk: 50 dkg. zsenge zldbab, 2 nagy fej vrshagyma, 2 ek. olaj, 3 ek. curry-por,
                      3 ek. cukor, s, 1 dl. hsleves, 1 ek. kemnyt, 0,5 dl. borecet
A zldbabot ss vzben puhra fzzk, majd lecsepegtetjk. A vrshagymt nem tl aprra sszevgjuk, az olajon vegesre pirtjuk. Meghintjk kemnytvel, majd a hslevessel felntve tforraljuk. A tzrl levve zestjk cukorral, sval, hozzadjuk a curryport s a borecetet, vgl a zldbabot is beleforgatjuk. Lefedve legalbb fl napra behtjk.

 

 

Csirkemj gymbrrel s zldborsval:

Hozzvalk: 40 dkg. csirkemj szv nlkl, 4 ek. olaj, 1 ek. frissen reszelt gymbr,
                      4 ek. szjaszsz, 30 dkg. zldbors
A zldborst ss vzben megfzzk, majd lecsepegtetjk. A mjat kockkra vgjuk s a flforrstott olajban megstjk. A tzrl levve meglocsoljuk szjaszsszal, hozzadjuk a frissen reszelt gymbrt meg a prolt zldborst, majd a tzre visszatesszk, egy-kt percig pirtjuk.

 

 

Csirkemj illatos mrtsban:

Hozzvalk: 60 dkg. csirkemj szv nlkl, 1 ek. frissen reszelt gymbr, 2-3 gerezd
                      fokhagyma, 2 dl. hsleves, 6 ek. szjaszsz, 2 ek. cukor, 2 ek. olaj,
                      2 db. csillagnizs, 1 csokor friss koriander
A mjat megtiszttjuk s falatnyi darabokra vgjuk. A flforrstott olajon megpirtjuk, majd hozzadjuk a frissen reszelt gymbrt, az sszezzott fokhagymagerezdeket, szjaszsszal, cukorral s nizzsal fszerezve, a hslevessel felntve puhra proljuk ( kb. 20-25 perc). A tzrl levve megszrjuk aprra vgott friss korianderrel.

 

 

Csirke szezmbundban:

Hozzvalk: 40 dkg. csirkemellfil, 2 tojs, 2 ek. szjaszsz, 2 ek. kemnyt,
                      15 dkg. szezmmag, olaj
A csirkemellet vkony cskokra vgjuk. A tojsokat kiss flverjk, a szjaszsszal, meg a kemnytvel elkeverjk, majd a csirkecskokat beletve legalbb fl rn t llni hagyjuk. Az olajat flforrstjuk, a csirkedarabokat szezmmagban megforgatjuk s a forr olajban aranysznre stjk.

 

 

des-savany leves:

Hozzvalk: 20 dkg. sertshs, 20 dkg. bambuszrgy, 20 dkg. szjacsra, 1 ek. szrtott
                      gomba, 2 ek. cukor, 2 ek. borecet, 1 l. hsleves, 2 ek. kemnyt, 1 kzepes fej
                      vrshagyma, 0,5 dl. fehrbor, 2 tojs, s
A szrtott gombt beztatjuk, majd a bambuszrggyel egytt aprra vgjuk. A hslevest flforraljuk, majd hozzadjuk a darlt sertshst, a szjacsrt s a felaprtott bambuszrgyet, gombt s vrshagymt. Fzzk 10-12 percig, majd cukorral, sval s borecettel zestjk. A fehrborral elkeverjk a bzakemnytt s besrtjk vele a levest, vgl a flvert tojsokat vkony sugrban belecsurgatjuk.

 

 

des-savany mrts:

Hozzvalk: 30 dkg. ananszkonzerv, 2 db. hsos zldpaprika, 20 dkg. bambuszrgy,
                      2 ek. olaj, 4 ek. szjaszsz, 4 ek. borecet, 3 ek. cukor, 2 ek. kemnyt, 5 dl.
                      hsleves, s
A paprikt megtiszttjuk s a bambuszrggyel egytt vkony cskokra vgjuk. Az olajat flforrstjuk, beletesszk a paprikacskokat s nagy lngon 2-3 percig pirtjuk. Hozzadjuk a bambuszrgyet, meg az ananszkockkat s jabb 2-3 percig pirtjuk. A hslevest elkeverjk a bzakemnytvel, a szjaszsszal, a borecettel s a cukorral, majd az egszet a pirtott zldsgekre ntjk s egytt 5-6 percig fzzk. A tzrl levve utnaszzuk.

 

 

Fokhagyms-petrezselymes sertsvese:

Hozzvalk: 4 db. sertsvese, 2 ek. olaj, 5 gerezd fokhagyma, s, rlt bors, 2 ek.
                      szjaszsz, 1 ek. mustr, 1 ek. citroml, 1 dl. tejszn, 1 ek. kemnyt,
                      1 csokor petrezselyem
A sertsvest megtiszttjuk, a bels, fehr rszeit eltvoltjuk, vkony cskokra vgjuk s jl kimossuk. A flforrstott olajon megfuttatjuk az sszezzott fokhagymt, majd a vesecskokat rdobjuk s rzogatva, ers tzn megpirtjuk, majd sval, rlt borssal, szjaszsszal s mustrral fszerezzk, citromlvel meglocsoljuk. Meghintjk a bzakemnytvel, jl elkeverjk, majd a tejsznnel felntve flforraljuk. A tzrl levve hozzadjuk a flaprtott petrezselymet s forrn tlaljuk.

 

 

 

Gombs csirkehsleves:

Hozzvalk: 20 dkg. csirkemell, 1 tojsfehrje, 1 ek. kemnyt, 1 l. hsleves,
                      10 dkg. gomba, 2 db. aprra vgott jhagyma, 1 kis kanl gymbrpor, 1 kis
                      kanl s, 1 ek. szjaszsz
A csirkemellett vkony cskokra vgjuk, majd a tojsfehrjvel, a bzakemnytvel s kevs sval jl sszekeverjk. A gombt megtiszttjuk, s az jhagymval egytt vkonyan flszeleteljk. A hslevest flforraljuk, sval, gymbrporral s szjaszsszal zestjk. Beletesszk a gombt, a hagymt, a kemnytvel elkevert csirkemellcskokat s folyamatosan kevergetve 8-10 perc alatt megfzzk.

 

 

 

Gymbres hslabdk anansszal:

Hozzvalk: 40 dkg. sovny sertscomb, 1 kzepes fej vrshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma,
                      1 zsemle, 1 tojs, s, bors, 1 kis kanl frissen reszelt gymbr
                      a szszhoz: 1 nagy ananszkonzerv( 40 dkg.), 2 ek. kemnyt, 0,5 dl.
                      szjaszsz, 1 ek. citroml, 2 ek. cukor, s
A hst a vrshagymval egytt finomra darljuk. Hozzadjuk az sszezzott fokhagymt, a beztatott s kinyomkodott zsemlt s a tojssal sszedolgozzuk. Sval, rlt borssal s frissen reszelt gymbrrel zestjk, majd a jl meggyrt masszbl kb. 2 cm. tmrj golycskkat formlunk, kukoricadarban meghempergetjk, s forr olajban pirosra stjk.
Az ananszkonzervet lecspgtetjk, a gymlcs hst flaprtjuk. Az anansz levt a szjaszsszal meg a citromlvel elkeverjk, majd hozzadjuk a bzakemnytt s folyamatosan kevergetve srre fzzk. Beletesszk az ananszdarabkkat s sval, meg cukorral zestjk. A gymbre hslabdkat az ananszos mrtssal s ftt rizzsel knljuk.

 

 

Knaikel-tekercsek sertshssal tltve:

Hozzvalk: 50 dkg. sertscomb, 1 kzepes fej knai kel, 1 kisebb srgarpa, 1 hsos
                      zldpaprika, 10 dkg. csiperkegomba, 1 ek. kemnyt, 1 tojs, 1 kis kanl
                      csps paprikakrm, 2 ek. szjaszsz
A knai kelt leveleire bontjuk s leforrzzuk. A lecspgtetett leveleket tenyrnyi darabokra vgjuk, a vastag, hsos szrat kimetsszk. A sertshst finomra darljuk, majd a megtiszttott s aprra vgott srgarpval, gombval s zldpaprikval sszekeverjk. Hozzadjuk a lees kellevl darabkkat szintn flaprtva, a kemnytt, a tojst, a szjaszszt, a paprikakrmet s jl sszedolgozzuk. A hsos tltelket a kellevelekre halmozzuk, kt vgt behajtjuk s felgngyljk. A tekercseket zldsg prol rcsra fektetjk s egy fazkba tesszk. Vizet ntnk al s lefedve 20-25 percig proljuk.

 

 

Kukorics csirkeslt:

Hozzvalk: 50 dkg. csirkemellfil, 1 cs. jhagyma, 30 dkg. kukoricakonzerv, 2 ek. olaj,
                      1 ek. szjaszsz, 2 ek. sherry, 1 kis kanl tfszer, 1 db. hsos pirospaprika, s
A csirkemellet vkony cskokra vgjuk s a flforrstott olajon 2-3 percig pirtjuk. Hozzadjuk a megtiszttott s vkonyan flkarikzott jhagymt s tovbbi 4-5 percig stjk. Azutn beletesszk a lecsepegtetett kukorict, az apr kockra vgott zldpaprikt, rntjk a szjaszszt, meg a sherryt. Az tfszer-keverkkel megszrva szekeverjk, 2-3 perci pirtjuk rzogatva, majd melegen tlaljuk.

 

 

Prolt csirkeszrnyak:

Hozzvalk: 8 db. csirkeszrny, 2 ek. szjaszsz, 2 ek. sherry, rlt bors, 10 dkg.
                      kukoricaliszt
A csirkeszrnyakat feldaraboljuk, egy tlba esszk, rlt borssal megszrjuk s szjaszsszal, meg sherryvel meglocsoljuk. Nhny rn t, de akr egsz jszakn t is pcoljuk, kzben egyszer-egyszer tforgatjuk. Sts eltt a szrnyakat a pcbl kiemeljk, kukoricalisztben megforgatjuk s forr olajban kistjk.

 

 

Prolt prhagyma szjacsrval:

Hozzvalk: 2 db. prhagyma, 25 dkg. szjacsra, 2 ek. olaj, 2 ek. szjaszsz,
                      1 kis kanl tfszer keverk
A prhagymt megtiszttjuk s vkony karikkra vgjuk. Az olajat felforrstjuk, beledobjuk a prhagyma-karikkat, 1-2 percig nagy lngon pirtjuk, azutn hozzadjuk a lebltett szjacsrt s tovbbi 3-4 percig stjk. Az utols pillanatban meglocsoljuk szjaszsszal, megszrjuk az tfszer keverkkel, mg egyszer tforgatjuk.

 

 

Rizzsel tlttt kposztatekercsek:

Hozzvalk: 1 kis fej kelkposzta, 4 cssze ftt riszt, 1 kisebb srgarpa, 2 ek. olaj, 1 kzepes
                      fej vrshagyma, 5 dkg. fstlt, hsos szalonna, 5 d. hsleves,
                      4 ek szjaszsz, s, rlt bors
A kelkposztaleveleket ss vzben nhny percig fzzk, majd lecsepegtetjk. A srgarpt meg a hagymt megtiszttjuk, aprra vgjuk, majd az olajon megpirtjuk. A flaprtott szalonnval egytt a rizshez keverjk, sval, borssal, szjaszsszal zestjk. A kelkposztaleveleket a rizses tltelkkel megtltjk, felgngyljk s egy olajjal kikent tzll tlba szorosan egyms mell fektetjk. Rntjk a hslevest s forr stbe tve 200 fokon 15-20 perc alatt kszre proljuk.

 

 

 

Szecsuni marharagu:

Hozzvalk: 60 dkg. htszn, 2 ek. olaj, 1 db. prhagyma,2 db. kisebb srgarpa,
                      2 db. hsos, zldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kiskanl gymbrpor,
                      1 tojsfehrje, 3 ek. ketchup, 1 ek. szjaszsz, 2 ek. kukoricakemnyt,
                      1-2 db. chilipaprika, 1 dl. hsleves, 1 kis kanl szecsuni bors, s
A htsznt megtiszttjuk s gyufaszlnyi cskokra vgjuk. A hst a szjaszsszal meglocsoljuk, majd a flvert tojsfehrjvel s kukoricakemnytvel sszekeverjk. A flforrstott olajban 7-8 percig stjk a hscskokat, majd szrkanllal kiemeljk s melegen tartjuk. A maradk olajon megpirtjuk a szintn vkony cskokra vgott srgarpt, zldpaprikt, a flkarikzott prhagymt. Sval, gymbrporral, ketchuppal, meg a kiss sszetrt szecsuni borssal zestjk s beletesszk a chilipaprikt, az elsttt marhahscskokat. Nhny perc alatt sszeforraljuk –vigyzzunk, a zldsgek ne puhuljanak meg tlzottan. Forrn, rizzsel tlaljuk.

 

 

 
 

Oldal tetejre! .

men
 
Receptes oldalak

Nyalaga blog

Mindmegette

No salty

Finom receptek

Tuti receptek

Recept 1x1

Egyszer, gyors receptek

Kpes recepttr

Top receptek

zletes receptek

Rita konyhja

Margit2 honlapja

TV Paprika

Online receptek

Andi honlapja

A kvetkez oldalak kifejezetten bio- s reform tel recepteket tartalmaznak:

Biochef

Vital

Reform telek

Stis nne stdje

Gasztrozseni: Hutvgner Dia

 

&#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal